CBS Financieringsmonitor 2022

Uit de nieuwe CBS Financieringsmonitor, welke op 31-1-2023 is verschenen, blijkt dat veel ondernemers een financieel adviseur inschakelen voor het regelen van de financiering. Hierbij is opvallend dat de rol van de accountant aan het afnemen is. Op zich wellicht logisch daar de accountant vaak naar historische cijfers kijkt, en financiers vrijwel altijd een prognose verlangen. Ondernemers maar ook accountants vinden dit vaak lastig. De prognose komt toch “nooit uit”. Vaak klopt dit ook. Maar van belang zijn juist de in onderling overleg vastgestelde uitgangspunten (begrote kasstroom, solvabiliteit), en de signaalfunctie bij afwijkingen. Een financieel adviseur kan helpen om het aanvraagproces vaak in overleg met een accountant te stroomlijnen. Verder voordeel is dat zij vele financiers in de markt kent. Daarbij neemt ze dan de co√∂rdinatie van het aanvraag proces volledig uit handen en weet zij precies wat de financier aan gegevens e.d. nodig heeft.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

News

CBS Financieringsmonitor 2022

Uit de nieuwe CBS Financieringsmonitor, welke op 31-1-2023 is verschenen, blijkt dat veel ondernemers een financieel adviseur inschakelen voor het regelen van de financiering. Hierbij

News

Rentemanagement

Veel ondernemers zijn na lange tijd actief met rentemanagement. Gezien de actuele ontwikkelingen begrijpelijk en verstandig. De 3 maands Euribor staat nu (10-1-2023) op 2,284%,